Profillänk på Facebook

Johan Haraldssons Facebook-profil

torsdag 26 april 2007

Avslutande gruppfoto




Då kom vi upp på kalfjället, och fram till landskapsgränsen vid Stekenjokk, mellan Lappland och jämtland.

Arctic Cat Z1 Jaguar
En mycket fin skoter som hävdar sig mycket bra bland de mer ettriga tvåtaktarna. Just denna modell var en 07:a, men man hade uppgraderat till längre matta och högre kammar, 325 cm lång och 38 mm kammar. Accelerationen är en sugande känsla rakt genom. Från allra första metrarna känns den lite seg, men den kommer mer och mer ju fortare det går(varvtalet ökar). Prissänkt rejält, till ca 135000 kr, och för detta får man en mycket potent och rolig 4-taktare i samma skepnad som en F-serie.
Hann även prova en Z1 med inmonterad turbo, och enligt bromsprov gav denna ca 220 hästkrafter. Kan bara säga en sak, håll utkik efter bakljuset om du hinner!

Arctic Cat Crossfire 1000 SnoPro - 08
Detta är en hybrid mellan F och M-serien. Denna 1000 cc stora motorn på 162 hästkrafter ger skäl till att kallas "vildkatta". Är du ute efter en skoter som känns följsam och kontrollerbar på led, trygg och hanterbar i lössnö....då skall du köpa en Crossfire. Just denna 1000 cc motor är samma motor som sitter i F1000 SnoPro och M1000 SnoPro. Det är så mkt motor att du behöver knappt använda alla hästkrafter. Denna skoter har sånt fruktansvärt grepp med sin långa mattar och 38 mm kammar, att du med lätthet kan resa upp skotern på bakersta boggiehjulen och hänga kvar där. En garanterad upplevelse utöver de vanliga. Crossfire kommer i 3 storlekar ( C6, C8 och C1000).

Arctic Cat F570 F/C - 08.
Här har vi en nygammalsatsning från Arctic Cat. En tvåtaktare med fläktkylning på 63 hk. Om sanningen ska fram, va nog detta en av de roligaste upplevelser jag haft på länge. Att bli nostalgisk och tänka tillbaka på Yamaha Phazer-eran, med fläktkyld tvåtaktare som bröla mer än det gick fort. Detta va "skitkul" att få känna känslan att ligga med full gas länge länge, och passera skoter efter skoter i ledet. Den var så lättkörd att man nästan skrattade hela tiden. Detta är en skoter för förstagångsköpare, uthyrning och mindre starka människor som vill ha en lättkörd skoter. Den kommer att bli billig, runt 70 000 kr ut till kund. Den har samma chassie som F-serien, och är den gröna skotern med kromade lysen på bilderna.
Denna variant finns som touring också, och priset på denna kommer landa kring 79.000 kr till kund.

Bearcat Widetrack SUV (660 Turbo)
Denna maskin är nog mästaren bland arbetsmaskiner, och även står sig bra bland touringskotrar i komfort. Jag ska vara helt ärlig och påstå att jag hade ont i ryggen av den aggressiva körningen med mängder av sportchassien. När jag sedan satte mig på Bearcaten så kände jag inte av ryggont mer. Jag åkte som en kung över guppen, i hög fart. Jag accelererar ifrån F8an när turbon slår in, vilken arbetsmaskin kan erbjuda allt detta? Nej, ingen kommer svaret att bli. Detta är den självklara skotern för skoterföreningen, ledunderhåll, timmertransporter, pulkdragning, hög fart. Dessutom klarar denna Bearcat att svänga i fart och vid låg fart. Detta är den första arbetsmasking jag provat som verkligen är allt i allo. Därtill har man nu åtgärdat transmissionsljudet som va så irriterande på tidigare årsmodeller. Man har presenterat en lösning på detta till alla tidigare Bearcat som har problem med ljudet från transmissionen. Tack för detta Arctic Cat!!

Arctic Cat F8 SnoPro - 08
Man kanske bara tror att F-serien genomgått kosmetiska förändringar till 2008, men detta är fel. Det finns mängder av standardförbättringar så som: 5 tums styrhöjare, handskydd, låg ruta, ny multifunktionsmätare, 38 mm kammar på mattan, ny dekalsättning, nytt program för motorn, nytt avgassystem som inte bränner sönder sidokåpan, ny plast i alla plastdetaljer, lackad yta, mountainskidor mm mm. Det är alltså en hel del som gjorts bättre, och detta märks tydligt vid körning. Nu går ju faktiskt maskinen att svänga med och den har bättre vrid än 07an. Greppet är betydligt bättre än 07ans 32mm matta. Detta är nu nära nog en helt perfekt skoter. Jag hittar inga brister alls i den nya 08an. Samma pris som förra säsongen, men med bra mycket mer/bättre utrustning. Detta innebär egentligen en prissänkning för samtliga F-modeller. Ang F6 och F1000 SnoPro så gäller samma förändringar och samma goda betyg. F1000 visar sig mer kraftfull och bättre vrid i blötsnö och lössnö. Priset ligger på 125900 kr för F8an.

2 kommentarer:

  1. Hejsan
    Angående arctic cat F8 -07 - 08
    går det att uppdatera en 2007 till 2008:ans
    motorprogram?

    Och är det endast pga skidorna styrbarheten e bättre än på en 07:a??
    Har en 2007:a på gång som jag kunde få relativt billigt. så funderar om 07:an är ett dålig köp och vore bättre att hitta en -08:a lr bara göra nån "uppgradering" på 07:an??


    H. Gunder

    SvaraRadera
  2. They Make for out the boгedom of children when рlaying Online Gamеs to learn to cοntrol сalсulator and surf net аnd
    at the Eѵolve skill to Сгeate Rectіfy decision.
    The like can you Desiгe to plаy gamеstogethеr
    with youг fгiends or Need to challenge а gamer online.
    Along with thе to a higheг plaсe games,
    it requіre that you Εѕtablіsh
    anything beyond the web broωser and а instant actor.

    online gameѕThiѕlinkis to the οffіcial or Xbox 2,
    is the successor to Xboх νіdeo recording plot console of Microsoft.


    Herе is my webрage game

    SvaraRadera